- 10 Mar 2024
- 22 Minuten zu lesen
- Mitwirkende
- Drucken
- DunkelLicht
- pdf
Release notes RetailVista ERP voorjaar 2022 update versie 22.9
- Aktualisiert am 10 Mar 2024
- 22 Minuten zu lesen
- Mitwirkende
- Drucken
- DunkelLicht
- pdf
Vanaf nu kent RetailVista een integratie met Woocommerce. De orders worden opgehaald uit Woocommerce, en omgekeerd kan de voorraad en/of prijs van artikelen in Woocommerce automatisch worden bijgewerkt met de voorraad uit RetailVista.
Via de webshop instelingen is zowel het ophalen van orders als omgekeerd het bijwerken van artikel informatie instelbaar.
Voor meer informatie over deze integratie is een aparte QA beschikbaar.
(Versie 21.18.7993.29064) Taak 20260 - Spaaza integratie realiseren
RetailVista kent vanaf nu een integratie met Spaaza, een vrij uitgebreid loyaliteit systeem met veel koppelingen richting social media. Neem voor meer details contact op met onze verkoop afdeling.
(Versie 22.3.8063.27099) Taak 20204 - Collecties niet exploderen bij artikel ontvangst
Op een DC/WMS omgeving is het exploderen van inkoop collectie artikelen bij artikel ontvangst ongewenst. Op dergelijke omgevingen werkt men bij bestellen slechts met de collectie 'hoofd' artikelen en gaat men niet afzonderlijk de onderliggende collectie onderdelen rapen en leveren. Op vestiging niveau is nu instelbaar of het exploderen wel of niet gewenst is. Standaard staat dat 'aan' zodat er geen wijziging van gedrag is na installatie van deze update. Bij DC/WMS omgevingen zal deze instelling bewust aangepast moeten worden om ander gedrag te krijgen.
(Versie 21.17.7961.30103) Taak 20203 - Collectie import via Excel in Exchange mogelijk maken
Vanaf nu kunnen ook de collectie velden geimporteerd worden in Excel via Exchange. In de kolom mapping staan helemaal onderaan in een apart blok nu de collectie velden. Deze worden alleen getoond als er inkoop gegevens geimporteerd mogen worden, dus als het importeren van inkoopgegevens aangevinkt is in het voorloop tabblad.
Algemeen / General
(Versie 22.9.8129.25632) Taak 20463 - Uitgaande emails verzenden via eigen email server
Vanaf nu is het mogelijk om emails te laten versturen door een eigen/andere SMTP server als de standaard instelling van RetailVista.
Er is een nieuw scherm 'Uitgaande emails' ontstaan. Hierin worden momenteel de giftkaart emails geplaatst, maar in de komende updates van RetailVista zullen alle uitgaande emails via deze route plaats gaan vinden.
Om de verzending goed te laten verlopen is het nodig om een 'SMTP server' definitie op te geven. Dit gaat via het nieuwe scherm 'SMTP servers'.
Een ander groot voordeel van deze nieuwe manier van verzending is dat ook per uitgaand bericht een SMTP verzendlog ontstaat. Die is achter elke uitgaande email terug te vinden.
Die log kan klein zijn als er met standaard instellingen gewerkt wordt, of veel groter als er bijvoorbeeld met 'debug' log instellingen wordt gewerkt. Op deze manier is beter te achterhalen wat er gebeurd is als een ontvanger stelt dat een email niet ontvangen is.
(Versie 21.19.8007.26033) Taak 15511 - Timezone ondersteuning inbouwen
Vooruitlopend op een aanpassing van de database in RetailVista kan nu al aangegeven worden per vestiging van de tijdzone is. Standaard wordt er in NL gewerkt met een tijdzone +1. Door een andere tijdzone in te stellen zal in een volgende release het probleem opgelost zijn dat een winkel tegen lokale tijd in UK bijvoorbeeld om 9 uur open gaat, maar dat RetailVista de opening tegen de lokale NL tijd als 10:00 uur beschouwd. Het is dus zaak om eenmalig de tijdzone per vestiging aan te passen, als die anders moet zijn als +1.
Artikel onderhoud / Product Maintenance
(Versie 22.7.8117.21578) Taak 20444 - Externe code graag uitbreiden van c16 naar 25
Het veld 'externe code' van een artikel is uitgebreid naar 25 karakters.
(Versie 21.16.7947.25966) Taak 20208 - Kunnen zoeken op collectie barcode en collectie identificatie barcode
In het artikel zoekscherm kan vanaf nu worden gezocht op deze twee velden. Dit zijn respectievelijk de barcode van een collectie onderdeel en de barcode van de gehele collectie zelf.
(Versie 21.16.7947.25966) Taak 19786 - Actief artikel assortiment
Vanaf nu kan een taak worden gepland in RetailVista om het actieve artikel assortiment te bepalen. Het artikel zoekscherm kan standaard rekening houden met het actieve artikel assortiment door alleen binnen dat assortiment te zoeken. Daardoor neemt het standaard aantal zoekresultaten al aanzienlijk af. Door de taakplanning wordt het actieve assortiment elke dag automatisch berekend.
EDI
(Versie 21.21.8035.24990) Taak 20253 - Bij verwerken Abbyy berichten dan slimmer zoeken op artikel nummer/herkenning aanduiding
De verwerking van regels uit Abbyy is qua artikel herkenning verbeterd. Er wordt vanaf nu automatisch gezocht, in eerste instantie op de barcode van de inkoop verpakking, daarna op de consumenten barcode en als laatste op de bestelcode.
Hiermee wordt het succes van het vinden van artikel naar onze verwachting verder verbeterd.
(Versie 22.4.8077.27906) Taak 20234 - RetailLink berichten opvragen via taak
De RetailLink EDI berichten werden voorheen opgehaald via een housekeeping of de RetailClient. Dit wordt niet meer ondersteund, het ophalen van EDI berichten uit RetailLink is nu onderdeel geworden van de standaard RetailVista software. Op zich hoeven gebruikers hier niets aan te doen, deze omzetting vindt automatisch plaats.
(Versie 21.16.7947.25966) Taak 20030 - Payments binnen het webshop order bericht mag leeg zijn
Het is vanaf nu mogelijk in een webshop order bericht om geen betalingen te vermelden. Uiteraard zal er dan bij de fulfilment een andere afwikkeling gekozen moeten worden, in de meeste gevallen een levering op rekening.
Exchange
(Versie 21.18.7993.29064) Taak 20249 - PriCat import en verwerking uit RetailVista verwijderen
De EDI Pricat import en verwerking is verwijderd uit RetailVista. Slechts enkele klanten maakten gebruik van dit formaat, en in de praktijk is gebleken dat het formaat erg sterk te wensen overlaat aan mogelijheden. Dit formaat is vervangen door de Retail3000 artikel XML import, die veel rijker en flexibeler is qua data mogelijkheden als het oude EDI Pricat bericht. Gebruikers die het oude PriCat formaat gebruikten zijn inmiddels door ons benaderd en zijn of worden omgezet naar het Retail3000 import formaat.
(Versie 21.18.7993.29064) Taak 20218 - Retail3000 import via taakplanner laten verlopen
Deze aanpassing geldt alleen voor zogenaamde 'offline' RetailVista gebruikers.
De Retail3000 import is vanaf nu onderdeel geworden van RetailVista zelf. Voorheen was dit een separate applicatie. Aan die separate import zal niet langer door ontwikkeld worden. Overigens werkt die import nu nog wel, maar het advies is om de komende maanden met de supportdesk die import om te laten zetten naar een import door RetailVista zelf.
Als onderdeel van die verplaatsing van de import software is ook het ophalen van de bestanden (via WebConnect) onderdeel geworden van RetailVista.
De omzetting naar RetailVista heeft verschillende voordelen:
- Logging is achteraf eenvoudig terug te zien (nu is log op disk, amper of niet benaderbaar voor eindgebruikers)
- Starten van import is nu mogelijk door gebruiker (kan nu niet, eindgebruiker kan niet bij de import server komen om een import handmatig te starten)
- Tijd van import is door eindgebruikers nu zelf instelbaar, niet meer via Retail3000 import software waar je geen grip op hebt als eindgebruiker
- Hierdoor kan igv ontbrekende PriCat mapping een import weer gestart worden
- Geen separate FTP synchroniser installatie/configuratie meer nodig, WebConnect haalt de data op
- Geen timing issue meer met FTP sync versus starten import. Import haalt zelf data op en gaat direct daarna aan de slag
De instellingen uit de offline Retail3000 import software kunnen éénmalig automatisch ingelezen worden in de instellingen van RetailVista. Hiervoor bevindt zich een 'Import' knopje bij instellingen, sectie Import, Export, tabblad 'Geavanceerd'.
Exchange Excel import
(Versie 21.16.7947.25966) Taak 20066 - Graag actieve bronbeschermingen kunnen zien voor daadwerkelijke excel import
In het Excel import scherm in Exchange wordt vanaf nu aangegeven of er bronbescherming actief is.
Facturering / Invoicing
(Versie 22.3.8063.27099) Taak 20370 - In Desadv bericht vanuit RetailVista wordt de netto stuksprijs incl btw verstuurd, dat moet stuksprijs ex btw zijn
In het Desadv EDI pakbon bericht wat RetailVista aanmaakte werden inkoopprijzen inclusief BTW vermeld. Dat had exclusief BTW moeten zijn en die fout is nu opgelost.
Inkooporders / Purchase orders
(Versie 22.3.8063.27099) Taak 20091 - Inkoopprijs groep gaan ondersteunen bij importeren Excel inkooporder
Bij het importeren van een inkooporder vanuit Excel is vanaf nu ook ondersteuning ingebouwd voor de inkoopprijs groep functionaliteit. Bij de import kan de inkoopprijs groep aangegeven worden, waarna RetailVista zal proberen om de bijbehorende inkoopprijs groep inkoopgegevens te vinden en toe te voegen aan de inkooporder regels.
Offertes / Quotes
(Versie 21.17.7961.30103) Taak 20087 - Aflever adres aanpassing bij omzetten offerte naar verkooporder niet altijd verplicht
Het omzetten van een offerte naar een verkooporder is verder herzien en uitgebreid met betrekking tot het adres. Als de verkooporder classificatie 'bezorgen' is dan is opgave van een aflever adres verplicht. Is de classificatie 'afhalen' dan hoeft het adres niet verplicht opgegeven te worden.
POS
(Versie 22.5.8097.29166) Taak 20396 - Verkoop bevestiging per email uitbreidingen
De verzending van een verkoop bevestiging via email is uitgebreid. De functionaliteit was voorheen wat erg beperkt en het was vrijwel niet mogelijk om na te gaan of een bericht werkelijk verstuurd was of niet.
De verzending van deze verkoop bevestiging verloopt nu via de nieuwe 'Uitgaande emails' tabel. Elke uitgaande / te versturen email wordt eerst in een tabel geplaatst waarna er een apart taakplanning is die de verzending van (alle) emails voor zijn rekening neemt. Zie de release notes voor algemene info rond de verzending van emails.
Verder worden vanaf nu niet alleen aankoop bevestigingen van contante verkopen verstuurd maar ook van leveringen op rekening.
Of er aankoop bevestigingen verstuurd worden is nu instlebaar per POS termianl groep. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om die verzending uitsluitend op webshop kassa's te doen zodat webshop consumenten een bevestiging krijgen.
(Versie 22.2.8056.26334) Taak 20356 - Versturen aankoopbevestiging graag realiseren via POS terminal groep instelling
Het wel of niet versturen van een aankoop bevestiging is langer mogelijk per vestiging maar is vanaf nu instelbaar per POS terminal groep.
De oude instellingen uit de vestiging definitie zijn automatisch omgezet naar de POS terminal groepen.
Met deze aanpassing is het beter instelbaar of een aankoop bevestiging op bepaalde kassa's wel of niet gewenst is.
Deze instelling wordt uitgelezen vanaf POS versie 22.2 en hoger.
Het is eventueel mogelijk vanaf RetailVista POS versie 22.1.8055 en hoger via geavanceerde instellingen aan te geven of het versturen van een aankoop bevestiging voor die kassa wel of niet gewenst is.
Dit werkt via de instelling: AdvancedSetting:SendSaleConfirmation=<0,1> waarbij 0 aangeeft dat het versturen niet gewenst is en 1 dat het versturen wel gewenst is.
Zolang deze geavanceerde instelling bestaat zal de standaard instelling van RetailVista per POS terminal groep genegeerd worden.
(Versie 21.21.8035.24990) Taak 20316 - Per POS terminal evt specifieke pakketdienst printer op kunnen geven
In POS terminal onderhoud kan nu per POS terminal een eigen specifieke pakketdienst printer opgegeven worden. Als er reserveringen door die POS terminal worden verkocht (waarbij er een aanmelding nodig is naar bijvoorbeeld Post NL of SendCloud) dan worden de ontvangen adres etiketten op de aangegeven printer geprint. Als er geen printer bij de POS terminal opgegeven is, dan valt het systeem terug op de pakketdienst instellingen bij de webshop. Is er geen sprake van een webshop, of is de printer instelling daar ook niet opgegeven, dan wordt teruggevallen op de instelling per vestiging.
Rapportages / Reports
(Versie 22.8.8124.27181) Taak 20451 - Aantal op kunnen geven bij printen artikel etiket rapportage
Vanuit artikel onderhoud kan een etiket rapportage (A4) gestart worden via de linker menukeuze. Vanaf nu is het mogelijk om daar qua aantal te kiezen voor handmatige opgave. Er verschijnt dan een aantal veld waarin het aantal stuks van het te printen artikel opgegeven kan worden.
Dit betreft de A4 etiket rapportage en heeft niets te maken met thermische etikettering.
Relatie onderhoud / Relation Management
(Versie 22.6.8108.28197) Taak 20405 - Huisnummer toevoeging qua breedte graag van 5 naar 10 karakters
De breedte van het huisnummer toevoeging veld is aangepast van 5 naar 10 karakters. Vooral in Belgie schijnt dit nogal eens voor te komen en met deze wijziging zullen er minder webshop order berichten worden afgekeurd vanwege een te lange huisnummer 2 code.
(Versie 21.16.7947.25966) Taak 20163 - Relatierexport moet uit staan
Het wel of niet kunnen exporteren van relaties is via rechten nu ook uit te zetten.
Reserveringen / Reservations
(Versie 22.4.8077.27906) Taak 20292 - Multi colli weer gaan ondersteunen in pakket aanmelding
SendCloud is tegenwoordig in staat om om te gaan met Multi-collo zendingen. Om die reden is RetailVista aangepast en wordt naar SendCloud vanaf nu ook mult-collo ondersteund.
Statistiek / Statistics
(Versie 21.18.7993.29064) Taak 20262 - Export ePlato via taakplanner laten verlopen
Deze aanpassing is op dit moment alleen van toepassing offline gebruikers van RetailVista.
Het versturen van data naar ePlato (BI) vindt bij offline gebruikers plaats via de RetailClient. Die client had tegenwoordig nog slechts 2 taken over, namelijk het importeren van Retail3000 data en het versturen van omzet info naar ePlato.
Via een andere taak is de import van Retail3000 data al verwijderd uit de RetailClient. En met de afhandeling van deze taak is de verzending van omzet informatie naar ePlato nu een taak in de taakplanner geworden.
De oude verzending werkt op dit moment nog wel, maar het advies is wel aan offline gebruikers om de komende maanden even contact op te nemen met de supportdesk van NedFox om deze verzending om te laten zetten naar een automatisch taak binnen RetailVista.
(Versie 22.4.8077.27906) Taak 20233 - Rapportage realiseren tbv wetgeving afdracht BTW als gevolg van verkopen buitenland
In de statistiek startpagina bevindt zich een standaard rapportage 208 waarmee een fiscaal vereist overzicht kan worden geprint van webshop verkopen in een bepaalde periode. Er is een aparte QA beschibaar welke keuzes NedFox heeft gemaakt om die regelgeving zo goed mogelijk te implementeren in RetailVista.
Verkooporders / Sales orders
(Versie 22.7.8117.21578) Taak 20437 - Bezorgkosten beter vast kunnen leggen en BTW berekening uitvoeren op bezorgkosten
Er zijn een paar belangrijke / nuttige uitbreidingen gemaakt rond de transport/verzendkosten.
Bij de verkooporder classificatie kan in het tabblad 'Verkooporders' nu ingesteld worden wat het artikel is wat gebruikt moet worden voor verzendkosten in webshop orders.
Een webshop hoeft dan niet meer een fictieve extra artikel regel mee te leveren met de verzendkosten, maar kan eenvoudigweg het bedrag aan verzendkosten meesturen in de header van het order bericht.
RetailVista zet dat bedrag dan om door alsnog een artikel toe te voegen aan de verkooporder met als bedrag de opgegeven waarde.
Het is ook mogelijk om eventueel per webshop nog een afwijkend transport artikel aan te geven. Zo worden de transportkosten voor de afzonderlijke webshops inzichtelijk.
Ook kan in de verkooporder classificatie nu ingesteld worden wat de BTW berekening is die moet worden uitgevoerd voor de bezorgkosten.
Standaard wordt eenvoudigweg het percentagen van het transport artikel toegepast. Maar via deze berekening instelling kan dat percentage veranderen.
Het is in ieder geval zo dat in Ierland geldt dat het BTW percentage van de verzendkosten gelijk moet zijn aan het hoogste BTW percentage van de artikelen in de order.
Het schijnt dat deze wetgeving in meer landen zou gelden, maar daarover is ten tijde van het schrijven van deze release notes nog niet meer info bekend.
(Versie 22.6.8108.28197) Taak 20418 - Bumbal integratie realiseren
RetailVista kent vanaf nu een integratie met Bumbal. Dit is een bezorg administratie waarbij consumenten zelf kunnen kiezen op welk moment ze een bestelling bezorg willen hebben. De reserveringen worden door RetailVista geplaatst in Bumbal waarna consumenten automatisch bericht krijgen dat ze een bezorging/bestelling moeten gaan plannen. De door de consument geplande datum wordt weer ingelezen in RetailVista en kan gebruikt worden zodat de orderpicking van reserveringen niet eerder plaats vindt als dat de reservering werkelijk uitgeleverd moet worden. Hiervoor is het aantal dagen instelbaar binnen de verkooporder classificatie hoeveel dagen vóór de geplande bezorgdatum het orderpicking proces mag worden opgestart.
(Versie 22.6.8108.28197) Taak 20371 - Bij overzetten verkooporder naar inkooporder dan geen 'hoofd' set artikel overzetten
Het 'hoofd' set artikel wordt vanaf nu niet meer overgezet van een verkooporder naar een inkooporder. Met 'set' artikelen worden (aan de verkoop kant) aangemaakte artikel combinaties bedoeld. Voorbeelden hiervan zijn tuinsets bestaande uit bijvoorbeeld een bank, een tafel en een parasol. Dit kan worden gebundeld in een hoofd set artikel 'Sunny tuinset' met een bepaalde totale verkoopprijs. Dat werkt allemaal goed, maar bij het omzetten van een verkooporder naar een inkooporder moet een dergelijk hoofd artikel niet in de inkooporder voorkomen. Bij leveranciers moeten de 'onderdelen' van de set worden besteld, zoals de bank, de tafel en de parasol.
Voorheen werd het 'hoofd' set artikel wel omgezet naar een inkooporder, maar een leverancier zegt dat artikel helemaal niets.
Mocht het zo zijn dat de tuinset uit het voorbeeld wel als zodanig bij de leverancier besteld moet worden (dan is het dus één onlosmakelijk geheel, niet apart bestellen van de bank, tafel en parasol) dan moet het artikel niet als set artikel worden aangemaakt maar als normaal artikel.
Overigens moeten verkoop sets niet verward worden met inkoop collecties, dat is iets totaal anders en bevindt zich aan de inkoop kant.
(Versie 22.6.8108.28197) Taak 20355 - Verrekende korting uit artikellijst komt niet terecht verkooporder
Er zat een fout in de korting omzetting van een artikellijst naar een verkooporder. Daardoor kon later in de verkooporder geen totaalkorting meer gegeven worden, daar werd eenvoudigweg niets mee gedaan. Deze fout is opgelost.
(Versie 22.4.8077.27906) Taak 20350 - Verkooporder kunnen koppelen aan andere verkooporder
Vanaf nu kan een verkooporder worden gekoppeld aan een originele verkooporder. Dit is terug te zien in het tabblad 'Geavanceerd'. Door deze koppeling is bijvoorbeeld makkelijk terug te zien of een order een gevolg was van een eerdere order. Dat kan het geval zijn bij naleveringen, maar kan ook het geval zijn bij crediteringen. Als onderdeel van deze aanpassing is bij de type verkooporders ook het type 'Credit verkooporder' toegevoegd. In een credit verkooporder mogen uitsluitend negatieve aantallen in de verkooporder regels worden gebruikt. En als gevolg hiervan mogen bij een 'normale' verkooporder vanaf nu uitsluitend positieve aantallen worden gebruikt. Het is dus niet langer mogelijk om retoureren/crediteringen te combineren in dezelfde verkooporder als waar ook normale (positieve) bestel aantallen in voorkomen. We hebben er bewust voor gekozen om deze twee soorten orders uit elkaar te trekken. Dit is ook een gedeeltelijke aanloop naar een retour module.
(Versie 22.1.8049.25616) Taak 20338 - Orderpicking rapportages pas automatisch printen nadat bezorging/afhalen gepland is
In reserveringen kan een geplande leverdatum worden opgegeven. Het is vanaf nu mogelij om RetailVista zo in te stellen dat er niet eerder wordt gestart met orderpicking als wanneer er nog een instelbaar aantal dagen zijn tot de geplande leverdatum.
Dit voorkomt dat een magazijn bulk locatie te vol komt te staan met geraapte artikelen die in de toekomst moeten worden uitgeleverd.
In de verkooporder classificaties in het tabblad 'Layout' kan ingesteld worden dat orderpicking rapportages niet eerder geprint mogen worden als een op te geven aantal dagen voordat de reservering gepland is.
Gecombineerd met deze wijziging is op dezelfde plek vanaf nu ook instelbaar dat orderpicking rapportages tot een bepaald tijdstip geprint worden (de zogenaamde 'cutoff tijd') waarna het printen een op te geven aantal uren gepauzeerd wordt.
Dit opent de mogelijkheid om bijvoorbeeld tot 15:00 's middags orderpicking rapportages te printen, waarbij met de magazijn afdeling de commitment kan worden gemaakt dat alle orders tot 15:00 moeten worden afgehandeld op diezelfde dag (hoe laat het bij wijze van spreken ook wordt).
Zou je die commitment niet aan gaan, dan ontstaat het risico dat er elke dag meer orders over blijven waarna je uiteindelijk vastloopt.
Die commitment betekent dat alle geprinte orders (in feite tot bijvoorbeeld 15:00) afgehandeld worden, daarna kunnen de orderpickers naar huis.
Na een instelbaar aantal uren wordt het printen hervat en bij terugkomst van de orderpickers (volgende dag) zal men deze orders zien liggen en het proces opnieuw opstarten.
(Versie 21.21.8035.24990) Taak 20319 - Printen van orderpicking rapportages ook graag instelbaar per webshop en vestiging
RetailVista is in staat via een taak planning om automatisch orderpicking rapportages te printen.
Alleen was het printen daarvan uitsluitend mogelijk wanneer er gebruik werd gemaakt van afhaal locaties.
Ook voor te bezorgen orders moest toch gebruik gemaakt worden van afhaal locaties. Deze keuze bleek bij nader inzien niet logisch en is nu herzien.
De functionaliteit van printen per afhaal locatie bestaat nog steeds, maar het is niet meer een verplichting om op die manier te werken.
De basis voor het printen van orderpicking rapportages wordt nu op de bijbehorende vestiging ingesteld.
Het is nu ook mogelijk om per webshop hiervan af te wijken.
De volgorde is als volgt:
Afhaal locaties > Webshops > Vestigingen
Als op bijvoorbeeld afhaal locaties niets ingesteld is (of er wordt geen gebruik gemaakt van afhaal locaties) dan worden de orderpicking instellingen uit de webshop gebruikt.
Als die ook niet opgegeven zijn, of de verkooporder is geen webshop bestelling, dan wordt gebruik gemaakt van de orderpicking instellingen per vestiging.
(Versie 22.4.8077.27906) Taak 20242 - Fiattering instelling via classificatie
De fiattering instellingen zijn verhuisd naar de verkooporder classificatie. Per classificatie kan nu ingesteld worden hoe het fiattering proces moet werken. Er is voor gekozen om géén conversie script te leveren om de instellingen om te zetten naar de classificatie. De klanten die gebruik maken van fiattering zullen deze instellingen goed moeten zetten in de gewenste classificaties als deze update live gaat.
(Versie 21.16.7947.25966) Taak 20039 - Heropenen van verkooporder moet deels nog mogelijk zijn ook als je geen heropen recht hebt
Vanaf nu is het mogelijk om verkooporders nog te heropenen terwijl je niet het recht hebt om dat te mogen doen. De voorwaarde is dan wel dat er nog geen reserveringen gekoppeld zijn aan de verkooporder of dat de aanwezige reserveringen nog de status 'Nieuw' hebben. In feite wordt vanaf nu heropenen toegestaan zolang dat niet tot problemen leidt.
Voorraad / Stock control
(Versie 22.6.8108.28197) Taak 20383 - Virtuele voorraad wordt niet altijd getoond
Deze bug is opgelost, de virtuele voorraad wordt (in geval van set artikelen) nu altijd getoond.
Webshop
(Versie 22.7.8117.21578) Taak 20407 - Ophalen webshop orders uit bol.com en bijwerken track & trace info naar bol.com
Vanaf nu kent RetailVista een integratie met bol.com. De orders uit bol.com worden opgehaald in RetailVista en hiervan worden verkooporders gemaakt. Door deze stap kan de gehele order fulfilment in RetailVista plaatsvinden. Uiteraard wordt de bol.com bestel referentie ook overgenomen.
Het grote voordeel van deze koppeling is dat RetailVista de track & trace codes automatisch terugstuurt naar bol.com. Die worden gekoppeld aan de bestelling van de consument. Hierdoor is de consument op de hoogte van de verzendstatus van bestellingen. Dit is een heel belangrijk aspect voor bol.com bij het berekenen van de klant tevredenheid score.
Op een later moment zal overwogen worden om ook de voorraad info te gaan sturen naar bol.com. Op dit moment is deze nieuwe functionaliteit beperkt tot orders en track & trace codes.
(Versie 22.2.8056.26334) Taak 20357 - Webshop als 'passief' kunnen markeren, opvolger van subvestiging >0
Met de herziening van het scherm met alle webshop instellingen zijn een aantal hele specifieke ShopServer velden vervallen. Een belangrijk veld hiervan was 'Passief' waarmee aangegeven kon worden dat een (ShopServer) webshop passief was. Dat hield in dat aan die webshop geen webshop artikel konden worden toegekend, een pasieve webshop volgde automatisch het assortiment van de 'hoofd' webshop. Hiervoor kreeg een dergelike passieve webshop een 'subvestiging' nummer. Deze informatie is door de RetailVista update omgezet naar een tweetal geavanceerde instellingen, namelijk:
ShopServerStoreNumber=<shopserver vestiging nummer>;
ShopServerSubStoreNumber=<shopserver subvestiging nummer>
(Versie 22.1.8049.25616) Taak 20349 - Payment service provider integratie realiseren (Buckaroo)
RetailVista is vanaf nu in het bezit van een PSP integratie, in dit geval Buckaroo. Het voordeel van deze integratie is dat negatieve aanbetalingen (retour betalingen) automatisch kunnen worden verwerkt naar Buckaroo. Het is dan niet meer nodig om die handmatig over te nemen. Om dit mogelijk te maken is een nieuw scherm 'Payment Service Providers' gerealiseerd. In dit scherm kan onder andere de type PSP opgegeven worden. Op dit moment is alleen een integratie met Buckaroo gerealiseerd. Het ligt in de verwachting dat Pay.nl hier op termijn in ieder geval aan toegevoegd zal gaan worden.
Als gevolg van deze wijziging kan bij de type aanbetalingen nu aangegeven worden of het gaat om een PSP type aanbetaling, een giftkaart aanbetaling, een contante aanbetaling of een aanbetaling per bank. Alleen aanbetalingen van het type 'PSP' komen in eventuele aanmerking voor automatische terugbetaling. In de PSP tabel zelf kan aangegeven worden of automatische terugbetaling gewenst is. Als dat niet geactiveerd wordt, dan blijft het terugbetalen een handmatige actie via de PSP website.
In de webshop definitie moet bovendien aangegeven worden welke PSP bij die webshop hoort. Het is hiermee mogelijk om per webshop met een andere PSP te werken, of de situatie dat elke webshop welk met bijvoorbeeld Buckaroo werkt, maar waarbij elke webshop zijn eigen Buckaroo account heeft.
Als laatste was het gevolg van deze uitbreiding dat er meer gegevens moesten worden vastgelegd bij de aanbetaling. In het aanbetalingen detail scherm zijn een aantal extra velden toegevoegd waaronder een apart 'Referentie' veld waarin de betalings referentie code van de PSP komt te staan. Dat was al onderdeel van het webshop order bericht. Ook zijn er aparte velden ontstaan voor het vastleggen van een IBAN rekening BIC nummer en tenaamstelling, voor het geval er handmatig terugboekingen per bank gedaan moeten worden. Ook zijn er nieuwe velden 'Action' en 'Status' toegevoegd. Het 'action' veld geeft aan of de aanbetaling een aanbetaling was, een tegenboeking of een terugboeking. Het status veld kan gebruikt worden om aan te geven wat de actuele status van de aanbetaling is. Deze is vooral handig bij terugboekingen: de PSP integratie software zal bij een succesvolle automatische terugbetaling de waarde van dat veld aanpassen naar 'Uitgevoerd' bij succes of 'Mislukt' als de PSP het terugbetaal verzoek niet accepteert. Bij handmatige terugbetalingen (bijvoorbeeld via bank of handmatig via de PSP) kan dit veld door de gebruiker handmatig worden aangepast naar de juiste waarde. In het 'Aanbetalingen' scherm kan via geavanceerd zoeken gezocht worden naar aanbetalingen met een bepaalde actie en/of status. Hierdoor is het bijvoorbeeld eenvoudig mogelijk om te zien welke terugboekingen mislukt zijn, welke nog uitgevoerd moeten worden etcetera.
(Versie 22.4.8077.27906) Taak 20315 - Per webshop aparte instellingen kunnen opgeven
Het gehele webshop instellingen onderhoud is herschreven. De instellingen per webshop zijn nu véél uitgebreider als voorheen. Zo is het nu mogelijk om per webshop aan te geven of artikel info verstuurd mag worden naar de webshop en of orders mogen worden opgehaald van de webshop. Ook het type webshop kan opgegeven worden. RetailVista heeft vanaf nu standaard integratie mogelijkheden met (NedFox) ShopServer, Woocommerce en bol.com. Op de nominatie voor een volgende RetailVista update staan Magento 2, Shopware en mogelijk nog andere type webshops.
Rondom de order picking printers en rapportages is het gedrag nu ook per webshop instelbaar.
Als onderdeel van een betere webshop integratie is per webshop nu ook de Payment Service Provider (PSP) instelbaar. Op dit moment wordt alleen nog Buckaroo ondersteund, in een volgende update is het zeer waarschijnlijk dat in ieder geval ook ePay.nl zal worden toegevoegd. Door deze PSP integratie kan RetailVista in geval van (deel of volledige) annuleringen automatisch de terugbetalingen uitvoeren bij de PSP.
Als laatste zijn ook de pakketdienst instellingen verplaatst zodat per webshop kan worden aangegeven met welke info de adres pakket labels moeten worden geprint.
(Versie 22.7.8117.21578) Taak 16470 - bol.com integratie
RetailVista kent vanaf nu een integratie met bol.com. De bestellingen in bol.com worden opgehaald en omgezet in verkooporders. De track en trace codes bij reserveringen worden automatisch teruggestuurd naar bol.com zodat consumenten automatisch op de hoogte zijn van de verzend status van hun bestellingen.