RetailVista POS
 • 05 Mar 2024
 • 2 Minuten te lezen
 • Bijdragers
 • Donker
  Licht
 • Pdf

RetailVista POS

 • Donker
  Licht
 • Pdf

Samenvatting van het artikel

RetailVista POS is onze Windows software als geavanceerd afreken systeem. Het gaat hier dus niet om een browser oplossing, maar om software die op een Microsoft Windows PC moet worden geinstalleerd. Op deze Windows PC wordt ook een (Microsoft) SQL Express database server geinstalleerd. Alle data die nodig is om te kunnen afrekenen wordt hierin geplaatst. Het grote voordeel van deze lokaal geinstalleerde software is dat het afrekenen altijd mogelijk blijft, zelfs bij afwezigheid van een Internet verbinding.

Een tweetal windows 'services' zorgen in de achtergrond voor het ophalen en versturen van gegevens. Gewijzigde data wordt opgehaald uit de cloud en afgeronde klant transacties worden verstuurd naar de cloud. De interval tijd voor het ophalen van data is instelbaar en kan tot maximaal 1x per kwartier worden ingesteld. Het versturen van data naar de cloud gebeurd nagenoeg realtime, enkele seconden na het sluiten van een transactie is deze verwerkt in de RetailVista ERP omgeving. Als de Internet verbinding tijdelijk niet beschikbaar is, dan zullen deze synchronisatie tijdelijk niet plaats vinden. Maar zodra de verbinding hersteld is, zal de synchronisatie automatisch hervat worden. Dit geeft ook de mogelijkheid om met een RetailVista POS PC bijvoorbeeld op een markt of beurs te gaan staan. Zodra die PC na afloop weer terug in de winkel geplaatst wordt, dan zullen alle transacties automatisch verwerkt worden. Overigens werkt RetailVista POS ook prima op een 4G (GSM) dataverbinding. Dat kan vanaf een markt of een beurs, maar er zijn ook wel klanten die starten vanuit een nieuw winkelpand waar nog gewacht wordt op de Internet aansluiting.

Updates

Er worden door NedFox van tijd tot tijd updates van RetailVista POS beschikbaar gesteld. Bij het starten van RetailVista POS kan het zijn dat er af en toe een melding ontstaat dat er een update is gevonden met de vraag of die geinstalleerd mag worden. Het accepteren van de update is aan te bevelen maar geen verplichting. Onze cloud omgeving ondersteund data van oudere kassa's, is zogezegd 'backward compatibel'.

Kassa keurmerk

RetailVista POS is voorzien van het nederlanse keurmerk 'betrouwbaar afrekensysteem' (BAS, Betrouwbaar Afreken Systeem). Dit keurmerk staat voor een kassa waarvan op een aantal belangrijke functionele onderdelen de betrouwbaarheid en integriteit getoetst en correct bevonden is. Het is niet zo dat fraude met een keurmerk kassa gegarandeerd onmogelijk is, maar er is wel al het mogelijke gedaan om dat te voorkomen. Het keurmerk heeft raakvlakken met de RetailVista ERP cloud omgeving en om die reden vallen alleen kassa's die gebruik maken van de NedFox RetailVista ERP cloud omgeving onder dit keurmerk. Bij het starten van RetailVista POS verschijnt in de titelbalk bovenin de tekst 'BAS keurmerk' wanneer een kassa zich bevindt op een nederlandse vestiging en wanneer er verbinding is met de NedFox RetaiVista ERP cloud. Bij andere kassa's in nederlandse vestigingen wordt deze tekst niet getoond en zal een keer per maand bij het starten van POS een waarschuwing gegeven worden dat de kassa niet valt onder het 'BAS' keurmerk. Voor kassa's gekoppeld aan vestigingen buiten Nederland is deze hele keurmerk uitleg niet van toepassing.

Installatie

De website link voor de eenmalige installatie van RetailVista POS is te vinden op de support website van NedFox.


Was dit artikel nuttig?

Changing your password will log you out immediately. Use the new password to log back in.
First name must have atleast 2 characters. Numbers and special characters are not allowed.
Last name must have atleast 1 characters. Numbers and special characters are not allowed.
Enter a valid email
Enter a valid password
Your profile has been successfully updated.
ESC

Eddy, een generatieve AI, die het ontdekken van kennis vergemakkelijkt door middel van conversationele intelligentie